„Rătăcind” prin Sudul Franței – a treia zi în Provence

Published by

on

Dimineața noastră plină de culoare a început cu o vizită la Jardin Tinctoriale din Lauris. Plimbându-ne printre flora ce ne înconjura la tot pasul, am descoperit procesul fascinant de obținere a coloranților naturali din flori și alte plante. Apoi, am avut șansa de a ne personaliza o bucată de material folosind tehnicile învățate.

După aceea ne-am îndreptat spre muzeul de iluzii optice din Aix-en-Provence – un univers al artei împletite cu perspectiva. Pierzându-ne printre tablourile multicolore și formele geometrice pline de viață am aflat lucruri impresionante despre tehnica Opt Art, viața și munca artistului Victor Vasarely. Un spațiu unic în care desenul iese din șabloanele lui bidimensionale și devine realitate.

Pe urmă, am explorat străduțele pline de cultură și frumusețe din Aix-en-Provence. Ne-am delectat cu bunătăți specifice zonei și am luat fiecare câte o amintire deosebită din acest oraș de vis.

La finalul zilei, ne-am întors în Pertuis pentru a petrece ultimele momente alături de gazdele noastre.

O zi memorabilă, plină de experiențe inedite pe care nu o vom uita niciodată.

Reporteri: Laura Alessia Costea, elevă în clasa a X-a A și Andreea Hărăguș, elevă în clasa a XI-a B.

Prima zi a mobilitățiiA doua zi a mobilitățiiA treia zi a mobilitățiiA patra zi a mobilitățiiA cincea zi a mobilitățiiA șasea zi a mobilității

Lasă un comentariu

Un răspuns la „„Rătăcind” prin Sudul Franței – a treia zi în Provence”

  1. Avatarul lui blog racovita

    👍

    Apreciază

Blog la WordPress.com.