Avignon – locul în care matematica și istoria se întâlnesc

Published by

on

Zorii dimineții ne-au surprins în restaurantul hotelului Danieli, din inima orașului Avignon, mâncând un mic dejun tradițional francez ce consta în: croissante, pain au chocolat, madeleine, dar și altele. Ne-am îndreptat, mai apoi spre Universitatea din Avignon, pentru a ne susține colegii ce urmau să-și realizeze prezentările ]n cadrul Congresului MATh.en.JEANS.

În cadrul Forumului, am explicat persoanelor interesate temele noastre de cercetare și rezultatele la care am ajuns.

După prânz, ne-am adunat cu toții, la umbra maiestuosului arbore din curtea universității, pentru a face o poză de grup care va rămâne în inimile noastre, alături de ceilalți participanți în proiect.

În lumina aurie a razelor soarelui de după-amiază târzie, am intrat pe porțile intimidantului Palais de Papes, capodoperă arhitecturală realizată în secolul al XIII-lea de către unicul geniu Viollet-le-Duc și ne-am cufundat întru totul în turul virtual, călătorind în timp pe holurile palatului, nemaiputând distinge realitatea de virtual.

În grădinile de lângă palat, am fost surprinși cu un picnic binemeritat și am admirat crepusculul.

Spre seară, am pornit, din nou, într-o plimbare de-a lungul impresionantelor ziduri ale vechii cetăți din Avignon. Ne-am pomenit, în cele din urmă, în fața modestei gelaterii de pe una dintre străduțele stinghere și înguste din oraș, iar după această frumoasă experiență culinară am pătruns în planul viselor, în patul pufos din camera de hotel.

Reporteri: Matei-Șerban Bojan, elev în clasa a XI-a B și Matei Bărbat, elev în clasa a X-a B

Prima zi a mobilitățiiA doua zi a mobilitățiiA treia zi a mobilitățiiA patra zi a mobilitățiiA cincea zi a mobilitățiiA șasea zi a mobilității

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.